caiques

                   De voeding:

Hieronder geef ik een beschrijving van de voeding zoals ik die aan de vogels geef en word er alleen uitgegaan van mijn eigen ondervinding, waarmee ik helemaal niet wil zeggen dat andere zaadmengelingen niet goed zijn of niet voldoen.

Ook moet ik erbij vermelden dat de vogels iedere dag gevoerd worden en wel zodanig dat alles word opgegeten. Zo ben ik na het uitproberen van verschillende zaadmengelingen, uiteindelijk gekomen tot deze mengeling die ik nu aan mijn vogels geef. Deze mengeling word zeer goed opgenomen wat uiteindelijk resulteerd in mooie en gezonde vogels en wat natuurlijk niet onbelangrijk is: goede kweekresultaten.

Als voeding gebruik ik een zaadmengeling van Beyers, met de volgende samenstelling:

5x Beyers nr 68 (grote parkieten zonder zonnepitten)

1x  Beyers nr 69 (grote parkieten met zonnepitten)

1x  Beyers nr 64 (papegaaienmengeling)

Deze zaadmengeling word dagelijks afgemeten gegeven, evenals veel groenten en fruit zoals:

appel, peer, ananas, druiven, mango, frambozen, appelsien, banaan, kiwi, meloen, wortelen, witloof, courget, komkommer, boontjes, broccoli, enz...  enz...

Dagelijks vers drinkwater, niet vergeten om regelmatig vers knaagmateriaal ter beschikking te stellen zoals wilgentakken ............

Er word dagelijks een aangepaste hoeveelheid zaad, fruit en groenten gevoerd, zodanig dat elke dag alles volledig word opgenomen. aangevuld met eivoer naargelang het seizoen.

 

Eivoer:

Ik geef eivoer van Orlux waar het fruit en de groenten mee gemengd worden en zo aan de vogels word gegeven, hoeveelheid is afhankelijk van het seizoen.  Enkel als de vogels met jongen liggen word dit onbeperkt gegeven.